Doorgaan naar hoofdcontent

Foodtruckfestival Rrrollend Den Haag XXL 2017
Op uitnodiging ben ik donderdag 3 augustus naar het Foodtruckfestival Rrrollend Den Haag XXL op het Malieveld geweest. Het foodtruckfestival is een gratis festival en vindt plaats van donderdag 3 augustus tot zondag 6 augustus. Op het terrein bevinden zich 44 trucks met elk hun eigen specialiteit. Daarnaast wordt er rekening gehouden met veganisten, vegetariƫrs, mensen met allergieƫn etc. Er is live muziek en voor de kinderen is er ook iets te doen.
Tijdens deze editie bieden de foodtrucks de 'Rrrollend naar huis' proeverij aan. Alle foodtrucks bieden naast hun standaard menu een klein gerechtje die met 1 muntje te koop is. De proeverij raad ik je zeker aan, omdat je kennis maakt met hun keuken en mocht je het niet lekker vinden, dan is het maar 1 muntje.


Daarbij zijn foodtruckfestivals niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je ziet steeds meer dit soort festivals uit de grond komen. Dit vind ik alleen maar positief, want het is echt tof om z'n foodtruckfestival te bezoeken.
Ik ben nog nooit naar een foodtruckfestival geweest, maar heb dit als positief ervaren. Echt super leuk en tof vond ik het. Er hing op dit festival een gezellige en relaxte sfeer. Er was live muziek, genoeg te eten en te drinken en genoeg plek op te zitten.
Ik kreeg de kans om met een aantal muntje kennis te maken met de proeverij. Eerst heb ik een rondje over het terrein gelopen om te bekijken wat er allemaal staat en wat voor soort eten je kunt kopen. Ik heb geen gerechten gegeten die voor mij onbekend waren, omdat ik wilde proeven aan het eten wat mij al bekend is. Qua eten kan je onder andere kiezen uit pizza, poffertjes, verschillende hamburgers, oesters, gamba's, couscous, donuts en Surinaams. Daarnaast zijn er verschillende soorten bier, wijnen en cocktails en uiteraard frisdrank.

Mijn proeverij bestond uit;

De eerste stop begon bij Brams' Gourmet Frites. 
Zelfgemaakte patat. Super!


Vervolgens wilde ik een crepe eten, want dit heb ik nog nooit gegeten. 
De crepe vond ik iets minder van smaak. Misschien kwam dit omdat er alleen poedersuiker op zat. Daarentegen vind ik pannenkoeken lekkerder. De foodtruck is gelijk bij de ingang te vinden. 


De winner van mijn ervaring aan de proeverij. Ik zou spontaan weer naar dit festival gaan, alleen maar om deze pizza te eten. Pizza tartufo met tomatensaus, truffel mascarpone, parmaham, rucola en parmezaansekaas. De pizza kan je eten bij de foodtruck die staat tegenover de foodtruck waar ze donuts verkopen. Rechts van de ingang.


Gerecht nummer 4 is van foodtruck Indian Oast. Ik kreeg een speciale creatie. 
Super lekker broodje, bijzondere smaakcontrasten die goed bij elkaar passen. 
De maker van dit broodje was ook niet verkeerd hihihi. 


Als laatste koos ik voor een ijsjes met drie verschillende smaken. Framboos, mange en citroen. 
Het ijsje mocht ik zelf samenstellen en smaakte verfrissend.
Foodtruck Ice cream, Ambachtelijk Italiaans SchepijsHet nadeel van dit soort festivals is dat je goed moet letten of je eten gaar is en dat je geen koude slappe patat krijgt. in het algemeen, Ik ga altijd terug als de kwaliteit van het eten onder de maat is. Je betaald er tenslotte voor en daardoor mag je ook kwalitatief goed eten verwachten. Overigs heb ik heerlijk gegeten en het naar mijn zin gehad. De organisatie en PR Bureau wil ik hierbij bedanken voor de uitnodiging.


Vrijdag 4 augustus   12:00 - 23:00 uur.
Zaterdag 5 augustus 12:00 - 23:00 uur
Zondag 6 augustus   12:00 - 21:00 uur


Ben jij weleens naar een foodtruckfestival geweest? En wat vond jij hiervan?

❤ AnnemiekeReacties