Doorgaan naar hoofdcontent

Amsterdam Fashion Week: Dorhout Mees S/S 2014In mijn vorige blogposten konden jullie lezen dat ik naar Amsterdam Fashion Week 2013: S/S 2014 zou gaan, dus ben geweest.

http://fashion-ladylovely.blogspot.nl/2013/07/amsterdam-fashion-week-2013-my-dairy.html
http://fashion-ladylovely.blogspot.nl/2013/07/amsterdam-fashion-week-2013.html#more

Ik vond het een bijzondere ervaring. Foto's maken en letten tot op de details wat de designers gemaakt hadden was wel even een hectiek, maar gelukkig was daar een goede vriendin die meeging en foto's maakte.
Op het event zelf kregen wij nog een uitnodiging voor een andere show Vibrant Pakistan. Jammer genoeg konden wij hier niet bij zijn. Wij hadden deze designer nog gegoogled en deze had mooie prachtige stukken gemaakt en die stoffen wow!
Dorhout Mees S/S 2014

Dorhout Mees was de show die wij bezocht hadden. Wow echt zo prachtig en die stoffen zo mooi. Niet allemaal even draagbaar maar dat maakt niet uit. Al hangt het maar aan je kledingkast om naar te kijken. De modellen waren ook goed op elkaar afgestemd, het leken wel zusjes. Het haar van de modellen was mooi, romantisch en warrig achter op het hoofd liep een vlecht over de breedte van het hoofd.
Vrouwelijk met mooie geplooide details, hoekige schouders of heupen. Naast de kleuren zwart, wit en een mooie romantische print gebruikte Dorhout Mees mooie elegante glimmende stofjes in de kleur poeder roze en nude. Daarbij was er een bijzondere clutch en vierkanten armbanden van spiegelglas te zien.

Hoe deze collectie tot stand is gekomen lees je hieronder:
Eva Doorhout Mees:
Mijn inspiratie voor deze collectie is een poëzie album uit 1800. Ik heb dit album onlangs  geërfd van mijn overgrootmoeder.

Het is niet te vergelijken met iets dat we vandaag de dag nog kennen. Het is vol met oprechte tijd, moeite, liefde, poëzie en handgemaakte landschappen, tekeningen, zilver, goud , borduursels en mooie poëzie.
Het raakte iets in mij vanwege het contrast dat dit vormt met de tijd waarin we nu leven. We hebben nergens echt tijd voor, echte contacten zijn zeldzaam en hetzelfde geld voor kunst.
Creativiteit begint een schaars goed te worden, en het is niet meer voor iedereen om van te genieten en groeien.
Ik hou van het idee van een lang vervlogen tijd waarin deze kwaliteiten in hoog aanzien stonden en waar mensen met liefde en respect mee om gingen.

Ik vond het ook ontroerend. Het heeft een melancholische ondertoon omdat al deze mensen die hier met elkaar praten over, vriendschappen, liefde en de dood er nu allemaal niet meer zijn. Ze zijn bijna geheel vergeten door de tijd en dat geldt al helemaal voor de band die zij met elkaar hadden.
Dit gaf mij het gevoel dat ik dat weer tot leven wilde brengen en alle mooie en kwetsbare dingen wilde honoreren die toevertrouwd waren aan de bladzijdes van dit kleine kostbare boekje.

Ik heb de individuele kaarten, waarvan dit boekje is opgemaakt, vertaald naar pagina’s om te dragen.
Dit gecombineerd met alle lieve teksten, tekeningen en tafereeltjes die al deze pagina’s sieren. Hetgeen zich vertaalde in ronde plooien die contrasteren met de rechte strakke vormen van de pagina's zelf.
Ik wilde het lichaam ‘insealen’ in de bladzijdes, als een omarming van deze pagina's. En handgemaakte schoenen met antiek spiegelglas verwerkt in de hakken en in de accessoires. Ik wilde ook elementen uit deze periode, zoals korset patronen gebruiken, ze echt in kaderen in deze vormen, dus er zijn ook patroon elementen als deze ingelijst in de pagina's zelf.
De prints zijn geïnspireerd op de gedichten en tekeningen van het leven, bloemen en vriendschap.
De plaatselijke prints hebben een referentie in zich van vervlogen tijden, door de manier waarop ze opgaan in penstreken..
In het oude gekreukelde papier, kunnen vormen van een patroon gevonden worden  als een delicaat kant patroon, verborgen in de pagina’s zelf…

♥ Annemieke


Reacties

 1. Wauw! Wat een mooie collectie en prachtige stoffen!
  Je hebt mooie foto's er van gemaakt.

  XO Zoë

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige collectie, en heel mooi verhaal erachter!

  Liefs, Jennifer

  New post; 30 days fatloss challange: Het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Mooie collectie ook trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je bent gegaan! Lijkt me echt leuk om mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik baalde zo erg dat ik zondag niet kon komen, deze show ziet er echt prachtig uit!

  En leuk dat je me zo spontaan vond overkomen op dat filmpje van Colgate, ik vond mijn stem echt zo raar en irritant! :p  www.style-chameleon.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie collectie, ziet er echt prachtig uit allemaal! Mooie foto's hebben jullie gemaakt :-)

  ♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zag er leuk uit! <3

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X