Doorgaan naar hoofdcontent

Modetips voor de feestdagen






Met de feestdagen in aantocht is ook de zoektocht naar de perfecte outfit weer begonnen. Daarom vind je hier de modetrends voor de feestdagen van 2010.

Nu het einde van het jaar bijna in zicht is, rijst de vraag: ‘Wat trek ik aan tijdens de feestdagen?’ Gaan we dit jaar voor een lange, glanzende rode japon of voor de ingetogen maar altijd goede little black dress? Om deze vraag voor jou te beantwoorden staan hieronder de modetrends voor de feestdagen van 2010.

Zo zien we dit jaar rondom de kerstboom en tijdens het champagne drinken veel sierlijke japonnen en cocktailjurken in de kleuren paars, groen, rood, blauw en goud. Daarnaast is het pailletten jasje één van de must have items voor de feestdagen en natuurlijk is ook de befaamde little black dress weer van de partij. Kortom we vieren de kerstdagen en oud en nieuw dit jaar als het aan de modehuizen ligt qua kleding groots en meeslepend.
Maar het jammer van modetrends is dat ze geen rekening houden met verschillende figuren. Want wat bij de ene vrouw schitterend staat, staat bij de volgende om op te schieten. Daarom staan hieronder een aantal modetips voor de feestdagen van 2010 die bedoeld zijn voor verschillende figuren.

Iel figuur
Als je een iel figuur hebt, probeer dan om jezelf doormiddel van kleding wat meer volume te geven. Dit doe je door kleding in verschillende lagen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een wijd uitlopende rok tot over de knie met daarop een bloes met ruches. Voor meer volume stop je de bloes losjes in de rok en draag je over de bloes een kort vallend vest of jasje.

Voller figuur
Bij een voller figuur is het belangrijk dat je de aandacht op je sterke punten legt. Kies niet altijd gelijk voor grote gewaden, want deze kunnen je juist breder maken. Ga liever voor goedzittende, aansluitende kleding zoals een bloes in combinatie met een rok en een mooi jasje. Draag hieronder een paar hakken, hierdoor wordt je langer en toon je slanker.

Slank figuur
Als je een slank figuur hebt, dat mooi in proporties is, kun je eigenlijk alles dragen. Zo kun je jezelf tijdens de feestdagen perfect hullen in een little black dress, maar ook een strak zittende satijnen broek met daarop een mooie top kun je goed hebben.

Brede heupen
Als je in verhouding met de rest van je lichaam brede heupen hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je de aandacht niet op je heupen legt. Kies daarom voor een jurkje met een A-lijn. Dit soort jurkjes lopen vanaf de taille wijd uit, waardoor de heupen niet geaccentueerd worden. Op sommige van deze jurkjes kun je ook een riem dragen waardoor je de aandacht op je taille legt.

Lang
Als je een lang en slank figuur hebt, kun je over het algemeen veel hebben. Zo kun je voor de aankomende feestdagen kiezen voor een chic pak. Een broekpak in één kleur accentueert je lengte namelijk extra. Ook kun je kiezen voor een jurk. Zorg er wel voor dat deze niet te kort is, want dat kan met een stel lange benen al gauw ordinair ogen. Daarom kun je het beste kiezen voor een prachtige, lange avondjurk.

Lang vs. Kort

 

De feestjurken van 2010 variëren van lange, glanzende japonnen tot chique cocktailjurken. De avondjurken lopen uiteen van strapless tot halter modellen en van asymmetrische jurken tot exemplaren met sterke schouderpartijen. Deze jurken zijn vervaardigd uit satijn of zijde wat zorgt voor een verfijnde en glamoureuze uitstraling.

De cocktailjurken vallen op door hun speelse, maar ook strakke vormen. Deze korte jurkjes variëren van strapless exemplaren tot modellen met kleine mouwtjes en van wijd uitlopende rokken tot loei strakke lijfjes en asymmetrische schouders. De jurken zijn gemaakt van zijde, fluweel en satijn en veelal versierd met glitters, steentjes, kralen en kant wat zorgt voor een elegant effect.

Little Black Dress
 

De feestjurk van dit jaar is de little black dress, hoe kan het eigenlijk ook anders. Maar omdat deze jurk zwart is, houdt dat niet automatisch in dat het ook basic moet zijn. De zwarte jurkjes van dit seizoen zijn juist gedetailleerd en versierd met kralen, pailletten, kant en voorzien van opvallende uitsnijdingen en plooien.

Kleur
 

Hoewel we tijdens de feestdagen veel zwarte jurken zullen zien, kun je natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Zo worden donkere zeetinten als blauw en groen afgewisseld met lichte pastelnuances. Daarnaast komen er ook jurken in verschillende paarstinten, grijsschakeringen, kerstrood en in het goud voorbij.

Glinstering
 


Deze kerst draait het om glinstering. Glanzende lovertjes worden niet alleen verwerkt op feestjurken, maar ook in broeken, colberts en accessoires. Het topstuk voor deze feestdagen is het pailletten jasje. Deze kun je perfect dragen over een little black dress en voor een meer casual look over een simpel shirt met daaronder een spijkerbroek. Als je voor een outfit met lovertjes kiest, is het wel belangrijk dat je maar één glitterkledingstuk draagt en voor de rest voor rustige items kiest.

Sieraden
 

Bij de sieraden draait het tijdens de feestdagen om een statement maken. Kies daarom als je een rustige outfit draagt voor één groot en opvallend sieraad. Als je jurk hooggesloten is kun je beter niet kiezen voor een ketting, maar voor een mooie brede armband.

Schoenen en tassen
 

Hoe je het ook went of keert onder een chique jurk hoor je een paar mooie hakken te dragen. De schoenen voor deze feestdagen variëren dan ook van satijnen pumps tot torenhoge sandalen bezet met kristallen. Als je een simpele little black dress draagt kun je kiezen voor een paar opvallende schoenen, maar wanneer je outfit al vrij druk is kun je beter gaan voor ingetogen paar. Om de feestlook compleet te maken draag je in je hand een mooie clutch.

Kleding via:

♥ Annemieke

Reacties

  1. Hello my lady ! You certainly are a very classy one ! These looks are amazing ! Thank you for posting:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello pretty!
    woooow!
    I really love all these dresses!
    I can't choose what is my favorite!
    nice post!
    kiss

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X