Doorgaan naar hoofdcontent

Lowlands 2016Hoi allemaal.

De zomervakantie is tot zijn eind en jammer genoeg ook het festivalseizoen. Ik loop een beetje achter op mijn blogschema, maar er volgen nog een aantal blogartikelen over het festivalseizoen. Leuk toch om weer even terug te gaan naar de zomer.
Lowlands 2016 werd gehouden in het weekend van 19 t/m 21 augustus op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. Naar dit festival ben ik voor het eerst geweest en ik kan je vertellen, heel enthousiast was ik niet en ben ik eigenlijk na het festival te hebben bezocht ook niet, nou misschien een heel klein beetje wel blij. In deze blogpost beschrijf ik mijn Lowlands avontuur. Ga er even voor zitten omdat het een lang artikel is.


Toen een vriend aan mijn vroeg of ik mee wilde gaan naar Lowlands begon ik op het internet te zoeken wat het voor een festival is. Omdat ik er vaak van gehoord heb werd ik er wel nieuwsgierig naar. Zodat ik het ook gelijk van mijn bucketlist af kan te strepen. Een vriend van mij stuurde een filmpje door en ik werd al lichtelijk overspannen van de rij die voor de ingang stond als je donderdag aankomt. Laat staan wat ik zag hoe dicht je op elkaar zit op de camping en het gesjouw met je spullen.

Eindelijk aangekomen op het terrein zelf, was het nog een leuk leuk om mijn vrienden te zoeken. (not) Een vriend vertelde doodleuk ja we zitten op camping 6. Ik dacht Yes gelukkig niet die vervelende trap op. Dus ik liep daar heen. Jammer genoeg bleken hun daar niet te staan en het bereik van mijn telefoon was ook bar slecht. Gelukkig kwam ik wel drie mensen tegen die ik in de rij had ontmoet, dus ik bleef even bij hun. Gelukkig na een poos had ik eindelijk bereik, bleken hun op camping 1 te staan.  Camping 1 is aan de andere kant van het festivalterrein en ver, ver over de brug. Ik was echt boos en teleurgesteld. En eiste ook dat iemand kwam om te helpen tillen, want ik had het echt gehad. En was instaat om terug te keren naar huis of bij die nieuwe 'vrienden'te blijven. Gelukkig kwam iemand mij halen, die vervolgens ook geholpen heeft met mijn tent en alles.

Impressie festival/campingGedurende het festival kreeg ik het meer naar mij zin en vervaagde mijn vooroordeel wel. Ik baalde wel dat ik niet van te voren even de line-up had bekeken. Ik ging naar bands/ optredens waarvan ik dacht tja niet echt mijn ding. Behalve de zaterdagavond/nacht was te gek. Dit was mijn ding, Dit was mijn muziek. Fiesta Macumba in de India tent. Wat een geweldige muziek, sfeer. Helemaal top.
Jammer genoeg ging ik alleen want mijn vrienden waren moe, en hadden zich de gehele dag van hot naar her gelopen. Zelf deed ik het die dag rustig aan, omdat ik 's nachts nog op pad moest. Dus ik ging halverwege de middag terug naar de tenten, om te relaxen. En dat was echt een goed idee, want ik was tegen de avond/nacht niet heel moe. Ervaring telt ook mee en je lichaam kennen om een festivalweekend door te komen. Met mate druk doen :-)

Nu ik het festival bezocht heb moet ik eigenlijk wel mijn mening bijstellen en met name over de camping. Ik stond op camping 1. Ik vond de sfeer waar mijn groep stond juist erg gezellig en de interactie met de buren was ook vriendelijk en sociaal. 's Avonds zaten we met een aantal buren gezellig een bakkie te doen en op het festivalterrein zelf vond ik de sfeer ook goed, vriendelijk en niet agressief. Maar het grootste nadeel was echt de lange wachtrij, het sjouwen met je spullen over die K*T brug, wie verzint dat de ingang daar zit, er is vast een betere ingang. De warmte en tegelijkertijd sjouwen met je spullen. Mocht ik opnieuw gaan, dan bekijk ik van tevoren wel even de line-up. Toen ik Lowlands op Ned 3 terugkeek, baalde ik wel omdat ik optredens zag wat mij nou ook leuk leek.


Eten tijdens Lowlands


Ik hou van eten, als het maar lekker is. Op Lowlands was er genoeg keuze aan lekker eten en drinken.
Hieronder ga je zien waar ik voor ging tijdens dit weekend.


Een lekkere vette patat met mayo 


1 van onze snoeppotten


Qua lunch 1 uurtje ging ik voor hetzelfde. Een sandwich met bacon en kokoswater. Tijdens de warmte vond ik het erg lekker om koud kokoswater te drinken i.p.v alcohol wat ik bijna nooit drink.
Voor dit  Spaanse hapje kan je mij altijd wakker maken


Hamburgerrr


Lunch 1 uurtje deel twee


Pannenkoeken horen bij het festival-food


Er was ook een marktje met echt typische festivals must-haves.

1 van de outfits die ik droeg op Lowlands
Mijn ideale festival bag


 Te gekke stempel
Was jij dit jaar ook op Lowlands? En wat vond jij ervan?

Bekijk ook mijn andere festivalartikelen hier

Volg mij via Instagram en Facebook


♥ Annemieke


Reacties