Doorgaan naar hoofdcontent

Feestdagen

Het party beauty-plan

Over een aantal weken is het dan zover: de feestdagen.
Het gezellig samen zijn met je lover, familie en vrienden.
Deze dagen vragen enorm veel aandacht op gebied van beauty and food.
Iedereen doet zijn best om heerlijke gerechten te maken en er nog fatsoenlijk en mooi uit te zien.
Vooraf staat er een lang beauty-stappenplan op de planning.
In dit beauty-stappenplan deel ik jou mee zodat ook jij er tijdens de feestdagen er op je mooist uit komt te zien.




1 maand van tevoren
Beautyprofs:  Eind november, begin december is het topdruk bij de kapper, schoonheidsspecialist en pedicure. Wil je verzekerd zijn van een plaatsje in de agenda, maak dan nu(eerder) een afspraak.
Huid:Zelfbruinproducten voorkomen een vale winterteint. Smeer om de dag, voor een subtiel effect.
Lichaam: Om extra lekker in je vel te zitten, kun je alvast aandacht besteden:
1. Let op je voeding: Er goed en gezond uitzien, hangt mede af van je voeding. Water, kruidenthee, fruit en groente geven je een mooie huid en zorgen dat je je fit en energiek voelt. Sla rond de feestdagen verse ingrediënten in voor een licht verteerbare maaltijden. Heb je dan eens een zwaar diner met veel alcohol achter de rug, waardoor je de volgende dag moe en duf bent, dan compenseer je dat met een lichte ( vegetarische) maaltijd. Zo kan je spijsvertering even bijkomen. De ochtend na de borrel geven vitamine B tabletten je extra energie. Ze helpen naast liters water bij het snel weer afbreken van de nog aanwezige alcohol in je lichaam.
2. Extra beweging: Voor een net wat strakker lijf in je blote jurk helpen een paar extra bezoekjes aan de sportschool. Of ga thuis gymmen. Een beproefde oefening onder professionele dansers is de volgende: ga op je rug liggen op de grond, met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Breng je heupen omhoog totdat je bovenbenen een rechte lijn vormen boven je bovenlichaam, en houd daarbij je armen en schouders op de grond. Zo train je je benen, billen en buik in 1 keer.
3. Rustmomenten: Overmatig eten en drinken, te laat naar bed gaan en vroeg weer opstaan, kunnen je lichaam aardig ontregelen. Wees daarom selectief in het aannemen van uitnodigen.- kwaliteit boven kwantiteit- bouw tussendoor voldoende rust en regelmaat in. En als je dan wel gaat, ben je tenminste the life of the party.

1 week van tevoren
Huid: Jezelf alvast een cadeautje geven mag best! Plan een gezichtsbehandeling bij een salon om je huid een oppeper te geven. Na een week is de glow van de behandeling nog steeds zichtbaar, en zijn eventuele huidirritaties allang weer weggetrokken. Het resultaat: een egale, frisse huid.
Haar: Ga je naar de kapper, doe dit dan ongeveer een week voor het feest om de 'net-van-de-kapper look' op de dag zelf te voorkomen. Is je kapsel nog prima in model, laat je haar alleen een beetje bijpunten of bijkleuren. Thuis eens per week een voedend haarmasker brengt je haar in topconditie. Masseer ook regelmatig je hoofdhuid: dat stimuleert niet alleen de doorbloeding ( en helpt om je haar gezond te houden), het werkt ook heerlijk ontspannend.
Gezicht: Je wenkbrauwen epileren is precisiewerk en kan behoorlijk tijdrovend zijn. Zorg dat ze alvast de juiste vorm hebben, dan is het de rest van de week een kwestie van bijhouden.

1 dag van tevoren
Huid: Ontharen doe je bij voorkeur een dag van tevoren. Op die manier hebben huidirritaties ruim de tijd om weg te trekken. Scrub daarna je lichaam zachtjes met scrubcrème en een touwhandschoen: zo verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding van je huid. Scrub altijd van onder naar boven, met zachtjes draaiende bewegingen in de richting van je hart. De ruwe huid van je knieën en ellebogen mag je gerust wat harder scrubben. Voor de delicate huid van je gezicht gebruik je een speciale gezichtsscrub. Het vergt even wat tijd, maar het resultaat is een superzacht en zijdeglad velletje.
Voeten: Om nachtenlang te kunnen dansen op torenhoge hakken mag je van tevoren best een beetje lief zijn voor je voeten. Dan houden ze het ook langer vol! Neem een lauwwarm voetenbadje met daarin een speciale bruistablet, en gebruik een voetenscrub. Vijl daarna met een eeltvijl eeltplekjes op je voeten mooi glad. Knip en lak je teennagels, en smeer je onderdanen tot slot in met een verfrissende voetencrème.

3 uur van tevoren
Huid: Neem een snelle douche. Smeer je van top tot teen in met een bodylotion die bij je parfum past, met een extra lik op je ellebogen en knieën. Lotion met glans of een klein glittertje laat je huid extra stralen. Spray je lievelingsparfum direct na het douchen op, dan staan je poriën nog open en trekt de geur beter in.
Handen: Check je nagellak en werk bij. Houd je handen onder de koude kraan om de lak snel te laten drogen. Smeer daarna in met een handcrème.
Voeten: Rek, strek en masseer je gehele voet, je hielen, je enkels, je achillespezen en je kuiten. Trek vervolgens een paar zachte sokken aan ( zonder elastiekrandje).
Doordat je pezen en spieren nu goed los en warm zijn, houd je het vanavond veel langer vol op je hoge hakken.
Haar: Föhn je haar droog met een stylingproduct en breng het in model. Draai rollers in als je krullen, slag of volume wilte creëren. Geen tijd om je haar te wassen? Met Wella Forte 2nd day volume föhn spray houd je je coupe langer in model.
Make-up: Breng een laagje primer aan, die zorgt ervoor dat je make-up tot in de vroege uurtjes blijft zitten, gevolgd door foundation. Werk oneffenheden weg met concealer.
Poeder af en breng blush aan. Ga je voor nadruk op je ogen maak dan smokey eyes of kies een knalkleur oogschaduw. Wil je je mond accentueren, gebruik een klassieke rode lipstick.

Parttime!!!
Haar: Werk je haar bij; kam het, schud het op voor extra volume en spray haarlak waar nodig is.
Make-up: Check of er geen lipstick op je tanden zit en of je make-up naar je zin in. Werk eventueel bij, kwast glanspoeder over je schouders, nek en decolleté voor en extra feestelijke look.
Huid: Spray een extra wolkje parfum op.

Bruin tot je kruin
EGAAL TINTJE: Niets levert meer starende blikken op dan een bruin gezicht bij een wit lijf. Dus : vergeet je hals niet!. Gebruik dezelfde zelfbruiner als voor je gezicht. Buig je hoofd naar achteren, zodat de huid strak staat en smeer goed uit. Om je lichaamshuid niet te veel te laten afsteken kun je bovendien de twee a drie dagen je lichaam scrubben en ook hier plaatselijk wat zelfbruiner aanbrengen.
Geen zin in al dit gedoe: Ga een paar keer naar de zonnebank. Wel je lichaam insmeren met speciale crème voor de zonnebank.

Poetsbeurten
Koffie, thee en rode wijn verkleuren je tanden. Vooral tijdens je werk drink je meer kopjes koffie en thee dan thuis. Neem je poetsgerei mee. Zo kun je tussen de middag ook nog even je gebit verzorgen.

Last-minute SOS
* Bruine handpalmen na je zelfbruiner? Met een lichaamscrub krijg je je handen weer wit. Doe dit wel voor je aan je manicure begint.
* Heb je een puistje dat op uitbreken staat? Gebruik in plaats van een extra laagje foundation een concealer en neem 'm mee naar het feest.

Survivalkit
Met deze producten in je tasje blijf je op de hele avond onberispelijk mooi.
* Vloeipapier of blotting paper tegen een glimmende neus.
* Lipgloss voor extra zachte lippen om middennacht.
* Haarspeltjes voor als je kapsel tijdens het dansen uit de bocht dreigt te gaan.
* Deodorant voor als je jezelf tussendoor wilt opfrissen.
* Pepermuntjes.

Straal, geniet en heb plezier!!!!

♥ Annemieke 

Reacties

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X