Doorgaan naar hoofdcontent

Five years of my blogIedereen wordt ouder. Zo ook mijn blog. Maar ook ik zelf en mijn verhalen worden volwassener.
Niet meer even over een kleur nagellak een snel artikel, niet meer even hup een wishlist als ik even niet meer weet wat ik moet plaatsen. Soms doe ik dit toch, want mijn blog moet dichtbij mijzelf staan. In die vijf jaar dat ik nu blog is er een heleboel verandert in deze sector.
De personen achter de blogs zijn nu bekende mensen. Zij worden gevraagd voor tijdschriften of staan model voor een campagne van verschillende modemerken.
Deze bloggers verdienen honderden soms duizenden euro's of worden zelf miljonair.


Er wordt steeds meer waarde gehecht aan al die moeilijke digitale bewoordingen als feeds, html, social media, hoeveel volgers heb jij, hoe hoog is je bezoekersaantal.
Het lijkt steeds meer te gaan, hoe groter jouw blog, hoe meer bedrijven met jouw willen samenwerken. Het gaat er natuurlijk om dat het product duizenden mensen bereikt en dat kan met een grote blog met veel volgens.
Persoonlijk moet het wel bij de blog of persoon passen en niet omdat het een reclame is of weer een samenwerking. Bloggen is een big business geworden en eigenlijk wil ik daar niet aan mee doen.
Ik vind dit jammer. Het moet niet te commercieel worden. Er moet niet over de rug van bloggers geld worden verdient, het moet op een eerlijk en transparante manier voortgezet worden.

Er zit nu een piek in de populariteit van het bloggen. Iedere dag start iemand een blog. Vele denken natuurlijk gratis spullen, maar met deze instelling moet je niet een blog beginnen. Ook ik heb fouten gemaakt op het gebied van bloggen, Ik had mijn blog in het begin gelijk via Wordpress moeten starten, meer outfit's posten en food artikelen schrijven,  maar wijsheid komt met der jaren.
Langzamerhand zie je welke onderwerpen wel goed bekeken worden en welke onderwerpen niet.
De nieuwe blogger die nu begint, ziet welke onderwerpen en bloggerplatforms goed lopen, spelen hier makkelijk op in om de populaire onderwerpen op hun blog aan te schrijven.
Mij lukt het niet meer om iedere dag of 3 a 4 keer in de week een nieuw artikel te schrijven, Ik heb het te druk met mijn studie, stage en een bijbaan. Als ik thuis kom, vind ik het erg fijn om helemaal niets te doen en op de bank te liggen. Uitrusten van al het gemoeten. Ik probeer wel 2 keer per week een nieuw artikel te schrijven, want ik vind het belangrijk dat mijn blog actief blijft en dat jullie weer iets nieuws te lezen hebben. Doordat ik niet meer zoveel blog, zie ik dat mijn bezoekersaantallen dalen, of dat PR-bureaus waar je toen der tijd een goede band mee had, je geen persberichten etc sturen. Dit vind ik jammer, omdat het daarvoor wel goed ging. De kwaliteit van mijn artikelen en lay-out vind ik verbeterd, maar zo zie je maar, waar het in dit wereldje dus echt om draait. Er zijn ook andere fijne bedrijven, die juist met kleine blogs willen samenwerken, omdat deze blogs nog eigen zijn en niet te commercieel. Dit vind ik echt een verbetering en waardering tegelijk en ik hoop ook daarom dat kleine blogs gewaardeerd en geaccepteerd blijven.

In deze blogpost laat ik jullie een aantal van mijn eerste artikelen zien. Mijn eerste outfit, mijn eerste review, mijn eerste event en mijn eerste blogger Tag. Ik vind wel dat mijn blog op het gebied van schrijven, lay-out en foto's er op vooruit is gegaan.

Mijn allereerste outfit op mijn blog

Mijn eerste beauty review

Mijn eerste event waarvoor ik persoonlijk ben uitgenodigd

Mijn eerste blogger- Tag


Ik wil jullie bedanken voor het volgen, de bezoeken en reacties op mijn blog en social media. De uitnodigingen van bedrijven, samenwerkingen en jullie reacties vind ik een kroon op mijn werk voor mijn blog.
Door jullie maar ook door mijn persoonlijke drive wil ik nog vele jaren door blijven bloggen. Ik hoop dat jullie mijn blijven volgen of gaan volgen. Dit waardeer ik enorm! X


♥ Annemieke


Reacties

 1. Ah, wat leuk om te zien! Grappig ook je eerste review. Gefeliciteerd trouwens met je blog!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed artikel. Helaas beginnen veel een blog om de verkeerde redenen, maar uiteindelijk blijven de diehards over die het ook echt voor hun plezier doen. Anders hou je het niet vol want een blog onderhouden is gewoon mega veel werk. Het is inderdaad jammer dat veel bedrijven, mensen naar het aantal volgers en bezoekers aantallen kijken. Het is beter om naar de engagement en de kwaliteit te kijken. Hopelijk gaat dat snel komen. Ik werk nu bij ilovefashionbloggers en daar zijn we bezig met The network. Op deze manier willen wij de blog wereld transparant maken. Wat ik daarmee bedoel wordt binnen kort uitgelegd met de lancering. Hou ilovefashionbloggers dus goed in de gaten :)

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X