Doorgaan naar hoofdcontent

Go Fashion Fair # 2



Op zondag 13 juli en maandag 14 juli vond de tweede editie van de Go Fashion Fair in Amsterdam plaats.
Go Fashion Fair is een initiatief van Green Orange Fashion, het internationale platform voor duurzame mode opgericht door Sylvie Verdierre en Stephan Waals.
Meer dan 70 brands en aankomende labels van over de hele wereld: USA, Nedeland, Engeland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Brazilië en nog veel meer landen hadden hun collecties mooi opgesteld in de Komhouthal, zodat de bezoeker dit goed kon bekijken.

Voor de tweede keer ben ik naar dit event geweest. Mijn complimenten voor de organisatie. Het vervoer was weer top geregeld. Vanaf de pont werden de bezoekers met een 'tuktuk'op gehaald en er was meer parkeergelegenheid als de vorige keer. Je werd persoonlijk toegelicht door de organisator waar het concept voor staat en welke veranderingen zullen plaatsvinden om het nog aantrekkelijker te maken voor de merken en de winkels( klant).
Het artikel van de eerste editie lees je hier

Tijdens dit event heb ik aardige en interessante mensen ontmoet en kennis gemaakt met hun mooie merken, die ik in deze blogpost uitgebreid toelicht.


Kigam




Kigam: is een Frans lifestyle merk met een assortiment van puur linnen.
Linnen is een eindproduct van vlas, een gewas dat op een milieu bewustere manier wordt verbouwd als katoen. Linnen heeft bijzondere eigenschappen zoals anti-stofmijt, gaat lang mee, slijtvast, is sterk, warmte regulerend en rustgevend.
Kigam heeft prachtige collecties beddengoed, maar ook is er een assortiment met kleding, tafellinnen en handdoeken.
De accessoires van Kigam worden ambachtelijk, dus met de hand gemaakt.
Het verbaasde mij hoe zwaar kristallen accessoires zijn. Op het oog lijken ze licht en breekbaar maar omdat het kristal is, is het dus zwaarder dan dat ze eruit zien.
Voor de kristallen kaarsenhouder kan men kiezen of ze het sfeerlicht willen omgeven met een linnen omhulsel of een ragfijne houtenkoker
Wat ook bijzonder is, draai de naam Kigam om en je krijgt Magik.








Miss Et Cie is een leuk en kleurrijke collectie dat meegroeit met uw kind. In Frankrijk zijn alle producten zelf gemaakt en ontworpen door de designer zelf. Miss et Cie produceert kleding dat tot twee jaar gedragen kan worden en accessoires die meerdere functies hebben. Dit is super handig!
Ik vind het echt een ontzettend vrolijk kindermerk. De opvallende kleuren van het merk heeft mijn interesse gewekt omdat ik een klein nichtje heb, dus kijk ik automatisch naar kindercollecties. En ikzelf houd erg van aparte dingen die niet zo standaard zijn.

http://www.missetcie.fr/

OOlution



OOlution staat voor 100% huid-vriendelijk, natuurlijk en eco-designed. Vrij van giftige ingrediënten en goedkope stoffen die worden aangevuld in het product. Oolution staat voor eerlijke handel en biologische landbouw.
Ook is het 100% palmolie vrij, hierdoor blijft het Amazone gebied bestaan. Jullie weten toch dat palmolie gewonnen wordt door houtkap van het Amazone gebied, zodat daar palmolie plantages aangelegd kunnen worden.
Oolution heeft 5 verschillende kleuren:
Oranje is voor de normale tot gecombineerde huid, Rood is voor de gecombineerde tot vette huid, Groen is voor de droge huid, Paars is voor anti-aging, en Blauw is een oogcrème.

http://www.oolution.com/en

Eco Shopper

Eco Shopper is op dit moment bezig om hun website te lanceren, maar ze hebben een aantal mooie merken in hun bestand die ze vertegenwoordigen. Ze staan voor schone producten die 100& natuurlijk zijn zonder gif of chemische stoffen.

Eco Candle Co
Biologisch afbreekbaar, geen giftige dampen wanneer de kaarsen branden,
gemaakt van niet gemanipuleerde sojabonen. Ik vind de geuren zo lekker ruiken.. Heerlijk!



Graine D'orient
100% natuurlijke lichaamsverzorging, massage kaarsen met essentiële oliën,
organische deodorant en pure argan olie



Ook vertegenwoordigt Eco Shopper ook de producten van de website Like2Clean. Je kunt hier producten vinden betreft lichaamsverzorging, schoonmaakproducten voor in huis of voor je auto.
http://www.like2clean.nl/

http://www.eco-shopper.nl/

Nachtbakker






Nachtbakker verzorgde de lekkere en bijzondere hapjes tijdens dit event. Alles wordt zelf gemaakt.
Ik was erg verrast door de smaakcombinaties. Heerlijk fris maar ook hartig. Top!


Green this Season

Greenthisseason.com  is een online fashion platform voor internationale, onafhankelijke, bewuste mode desginers die hun merk willen uitbouwen en verkopen aan een internationaal publiek van bewuste en stijlvolle mensen.
Twee collecties licht ik toe: 
Juliverse gemaakt door Julia Otilia


IXX  combineert traditionele Indiase ambachten met Nederlands design.




Diverse collecties





Het team van Green Orange Fashion wil ik bedanken voor de uitnodiging en dit mooie event!

♥ Annemieke


Reacties

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X