Doorgaan naar hoofdcontent

Bloemencorso 2013


Het bloemenseizoen is weer van start. Na de opening van de Keukenhof is het toeristenaantal in de Bollenstreek weer toegenomen. Hoewel laatst met dit koude weer nog maar weinig bloemenvelden in bloei stonden was er niet veel te merken dat het lente is. Gelukkig voorspellen ze steeds beter weer en dit is ook steeds beter te merken omdat de bollenvelden langzaam mooi kleuren. 
Het is natuurlijk ook weer tijd voor de jaarlijkse Bloemencorso. Dit keer komen er veel bloemen uit Frankrijk en dat zag je ook want vele hyacinten hadden al bruine randjes. Ik vond zelf de kwaliteit minder als voorheen. Er ging natuurlijk een heel proces aan vooraf en nu zeker sinds de bloemen uit Frankrijk kwamen. 


Het bloemencorso van de Bollenstreek met het thema Bon Appetit bestaat dit jaar uit 58 wagens. Praalwagens, luxewagens maar ook servicewagens om het corso feilloos te later verlopen. 
Standaard het corsoweekend begint op vrijdag in Noordwijkerhout de Bloemencorso die door het centrum rijdt. Voorgaande jaren was het altijd een lichtjesbloemencorso. De praalwagens waren verlicht en reden in het donker. Zelf vind ik dit meer sfeer hebben, gewoon erg mooi. Vele delen deze mening.
Dit jaar was de Bloemencorso halverwege de avond dus op klaarlichte dag. Wij vermoeden dat dit puur een geld kwestie is en dat de Gemeente Noordwijk veel geld heeft neergelegd om de Bloemencorso 's avonds daar te laten zijn, meer bezoekers etc. Het geeft toch een andere sfeer overdag of 'savonds hoewel er natuurlijk prachtige praalwagens meereden verpesten dit niet de sfeer. 

De Bloemencorso start vanaf 9.30 uur uit Noordwijk richting Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en eindigt in Haarlem. Tussendoor wordt er meerdere malen pauze gehouden.
Zo zijn er ook volop activiteiten in de dorpen gaande. Braderie, muziek,hapje of drankje, mozaïeken die je kan bewonderen en nog veel meer.

Ben jij wel eens in de Bollenstreek geweest of heb jij wel eens de Keukenhof of De Bloemencorso bezocht?
Wat vond jij hiervan? 


Praalwagen 7: Sild van Bloemenbadplaats NoordwijkPraalwagen 9: Schooiwagen van Stichting Bloemencorso Bollenstreek


Praalwagen 10: Strawberry fields forever van Gemeente HillegomPraalwagen 11: Appeltje voor de dorst van Rabobank Bollenstreek


Een sfeerwagen Thema trouwen


Praalwagen 15: Banana Mania in Verschrikkelijke Ikke van Universal Pictures


Praalwagen 16: Apen eten bananen van Corsogroep KAVA Hillegom/Haarlem 


Praalwagen 20: Proost van Corsogroep De Zilk


Praalwagen 17: High tea van Bloemententoonstelling Keukenhof

Reacties

 1. Wauw, wat super mooi zeg. Ik ben een paar jaar geleden eens naar Bloemenhof geweest. Was erg mooi.

  xx

  Style of Purity
  Ik doe mee aan een Blogger battle, zou jij op mij willen stemmen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post! Ik heb je mail gehad, morgen avond stuur ik het naar je. Ben er nog niet aan toe gekomen.

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow this is beautiful! So lovely!

  www.kyras.de

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pretty and funny :)
  xo
  http://aboutwomenandnotonly.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X