Doorgaan naar hoofdcontent

Dorhout Mees │ EYE MBFWA July 2015Op maandag 7 juli dag 4 van MBFWA showde ontwerpster Dorhout Mees haar F/W 16 collectie 'STAGES'in het filmmuseaum EYE in Amsterdam.
Deze prachtige en unieke locatie direct aan het water hoort bij een bijzondere collectie.
Dorhout Mees blijft mij altijd verbazen. De stoffen, de modellen, de make-up en haar. Zelfs over het kleinste detail is nagedacht!
Verval, fluweel, gebroken beton, handgemaakte schoenen geïnspireerd op satijnen spietsen, contrasten in vorm en materiaal; de collectie weerspiegelt een combinatie van uitersten.

Eshter Dorhout Mees raakte gefascineerd door plekken waar fluweelrode gordijnen ooit avond aan avond toegang gaven tot de meest uiteenlopende voorstellingen, in prachtige kostuums en met indrukwekkende decors, en die nu verworden zijn tot ruimtes van stilte en vergetelheid. Theaters waar als een verre echo het applaus weerklinkt tegen de verweerde muren van het toneel.

In de collectie 'STAGES" zien we zowel elementen van de hoogtijdagen als van de periode erna. Kostuums, korsetten en de vormen van het theater zelf zijn bepalende onderdelen van het silhouet; theaterdoeken vallen asymmetrisch langs het lichaam en ook de ronde vormen van eindeloze fluwelen stoelen worden weerspiegelt. Verval in materiaal en door stof omtrokken stoelknoppen zijn verwerkt in hand bewerkte materialen.Overigens is deze collectie geshowd tijdens MBFWA afgelopen januari. De show kan je hier lezen.
show.

Ik wil Dorhout Mees, Ganbaroo PRPR en Filmmuseum EYE bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid.

♥ Annemieke

Reacties