Doorgaan naar hoofdcontent

Winkelen in Gent


Lekker shoppen in Gent !

Gent schijnt een van de mooiste steden van België te zijn. Het is een echte studentenstad met veel gezellige cafés en een fijn uitgaansleven. Dat je er ook nog eens kunt shoppen maakt een perfect weekendje compleet!Het leuke aan winkelen in België is dat je vertrouwd kunt winkelen in de bekende winkelketens die je in Nederland ook hebt, terwijl jij je af en toe ook kunt laten verrassen door winkels die je nog niet kent. De perfecte combinatie! Ook liggen sommige steden helemaal niet ver weg! Gent is makkelijk per trein te bereiken en ligt helemaal niet zo ver van de Nederlandse grens als je denkt (maar 20 kilometer..). Als je vroeg vertrekt kun je er dus gewoon een dagje shoppen, maar je kunt er ook een gezellig weekendje van maken en in een hotel in het centrum slapen.

Alle bekende ketens die je ook in Nederland hebt, zitten ook in Gent. Deze zitten vooral in de Veldstraat, Koestraat, Vrijdagmarkt en Vlaanderenstraat in het centrum. In deze straten kun je naar de H&M, Only, Esprit en de WE. Ook de Pimkie of Berchka zijn winkels waar je goedkoop leuke kleren kunt kopen. Als je nog niet genoeg geshopt hebt, kun je naar een terrasje op de Korenmarkt nog naar de Kortemunt. 
In deze straat liggen ook een aantal grote winkelketens.
In Gent vind je ook wat vintage winkels, zoals Funky Vision, La Luna en Bygone. Als je van vintage houdt, dan kun je hier goedkoop wat leuke kleding of accessoires kopen.

Als het regent is er de mogelijkheid om overdekt te shoppen in de Shoppingcenter Gent Zuid. 
Hier zit echt van alles! Hier zitten onder andere kledingwinkels als H&M, Lola & Liza en Celio, maar ook de Hunkemöller, Blokker en de Hema.
Genoeg te vinden dus voor een leuk dagje of weekendje. Wil je weten wat je er nog meer kunt doen? Kijk dan bijvoorbeeld op de site van YourOpi. 

Ben jij wel eens in Gent geweest? Heb jij nog leuke tips?

Dit artikel is geschreven door een gast schrijver


Reacties

 1. klinkt heel leuk, ik ben er nog nooit geweest maar wil ik nu sowieso wel een keer heen! :)

  xo Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er geweest en het is een hele mooie stad! Vol leuke barretjes en restaurantjes! Veel plezier!

  X Laura

  http://bagsandsushi.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X