Doorgaan naar hoofdcontent

Verwen je haar met natuurlijke middeltjes


Je haar heeft veel te lijden in de zomer en in de wintermaanden. De droge lucht, hete zonnestralen, chloor, zout, haarverf, stijlingapparaten etc. Het maakt je haar slap en breekbaar. Tijd om je haar eens extra te verwennen.



Deze huismiddeltjes heb je meestal wel in de keuken:

Azijn

Azijn reinigt je haar niet alleen, je kunt het ook als conditioner gebruiken. Je haar wordt er sterk en glanzend van. Voeg een scheutje azijn toe bij je gewone shampoo of masseer je hoofdhuid met azijn en was het daarna. De azijn verhelpt niet alleen pluizig haar maar helpt ook tegen roos.

Honing

Neem een eetlepel honing en los die op in wat lauw water. Gebruik het als haarlotion. Pure honing kan je op je hoofdhuid smeren. Je huid wordt er door gevoed en gehydrateerd.

Bier

Laat een restje bier in een flesje of blikje staat totdat er geen bubbels meer in zitten. Gebruik het als conditioner na het wassen.

Ei

Klop een ei en masseer het in je haar en hoofdhuid. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het uit met lauw (dus geen warm) water. Te warm water laat het ei stollen en dan krijg het moeilijk uit je haar.

Olijfolie

Doe wat olijfolie op je handen en masseer het in je haar en hoofdhuid. Dek je haar af met wat plastic, een douchemuts en een handdoek en laat het enkele uren intrekken. Je kunt het ook de hele nacht laten intrekken. Breng eerst shampoo aan, masseer de shampoo er door en voeg dan pas water toe en spoel het uit.

Mayonaise

In mayonaise zit (olijf)olie en ei. Twee ingrediënten die goed zijn voor je haar. Neem een eetlepel mayo en masseer je hoofdhuid en je haar er mee. Dek het eventueel af met wat plastic en een handdoek. Laat het een half uurtje intrekken. Spoel het uit met warm water.

Citroensap

Vermeng wat citroensap met water en verdeel het over je haar na het wassen. Citroensap laat je haar glanzen en geeft het veerkracht.

Advocado en banaan

Prak een rijpe banaan en een avocado zonder pit. Verdeel het mengsel in je haar en laat het maximaal een uur intrekken. Het is belangrijk dat je een rijpe banaan neemt en het net zo lang prakt tot je een glad mengsel krijgt. Spoel het uit met warm water.

♥ Annemieke

Reacties

  1. Nou moet ik zeggen dat mijn haar dit jaar nog niet zo veel zon, chloor en zoutwater heeft gehad ;-)

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Honing heb ik wel eens gebruikt. Het is een perfecte vervanger als je conditioner op is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super handig!!

    xoxo
    www.its-dash.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oke er staan soms wel rare dingen bij. Azijn dat moet toch hartstikke hard gaan stinken :P

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handig deze tips, sommige wist ik echt niet. ga het eens proberen :)

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. leuk zegg!!! ga ik van het weekend ff uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat goed om te lezen dit! Altijd handig. Ik denk dat ik binnenkort de azijn maar eens ga uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X