Doorgaan naar hoofdcontent

Tips voor veilig zonnen



We kunnen er niet genoeg over informeren, hoe belangrijk het is om veilig en verstandig te zonnen. De schade wat de zon jou huid aanbrengt zie je vele jaren later. Rimpels worden zichtbaar, je ziet vaak oudere mensen die erg bruin zijn en die iets weg hebben van een gerimpeld appeltje of zelf huidkanker kan ontstaan.
Wil jij dit ook?
Ook als je een paar minuten in de zon gaat zitten is smeren van groot belang. Een half uur van tevoren insmeren voordat je de zon ingaat wordt aanbevolen omdat de zonnebrand in je huid moet trekken.
Daarom deze tips die zeker belangrijk zijn voor een goede verzorgende huid tijdens het zonnen en ook voor erna.




Handdoek op je verbrande huid
Wanneer de huid is verbrand, kun je tien minuten een vochtige, koude handdoek op de verbrande huid leggen om de rode kleur en de zwelling tegen te gaan. Vermijd alcohol, roken en meer zon tot je niet meer rood bent en gebruik tweemaal daags aftersun.

Sunblock voor je haar
Kom niet in de verleiding om intensieve moisturizers of conditioner op je haar te gebruiken in de hoop dat deze producten je lokken beschermen tegen uitdroging in de zon. De zon zal deze producten alleen maar verbranden waardoor je haar zelfs nog droger kan worden. Gebruik daarom liever en speciale sunblock.

Kies een zonnebril 
Bescherm de tere huid rond je ogen met een goede zonnebril. Vooral grote zonnebrillen die het hele gebied rond de ogen en de zijkanten van je gezicht bedekken, zijn geschikt omdat ze de huid beschermen tegen kraaienpootjes en fijne lijntjes onder de ogen.

Slecht 1 jaar houdbaar
Zonnebrandmiddelen verliezen hun beschermende kracht na een jaar. Wanneer de zomer voorbij is, kun je je zonnebrandmiddelen het beste weggooien zodat je zeker weet dat je ze niet nog een jaar gebruikt.

Bewaar crème koel
Zonnebrandcrème kun je het beste koel bewaren voor de beste werking. Leg je crème dus in de schaduw wanneer je aan het strand bent, anders kan de zon de actieve bestanddelen van je crème beïnvloeden waardoor deze minder effectief wordt.

Kijk uit voor zonnebrand
Een verbrande huid is niet alleen gevaarlijk doordat je daarna gaat vervellen, kun je lelijke roze en droge plekken op je huid krijgen. Gebruik zonnebrandmiddelen en crèmes met toegevoegde moisturizers en laat voor een mooi gebruinde huid, egale teint je huid geleidelijk aan de zon wennen.

Getinte dagcrème voor een kleurtje
De huid wordt niet alleen blootgesteld aan de zon wanneer je 's zomers op het strand bent. Ook in de stad wordt je gezicht bloot gesteld aan de zon. Gebruik een getinte dagcrème met UV-filter zodat je ook in de stad een gezond kleurtje hebt zonder last te hebben van de nadelige schade van de zon.

Kleurloze sunblock
Wanneer je er stralend zomers uit wilt zien, kun je het beste, net als bekende modellen, kleurloze of lichtgele sunblock met een hoge factor gebruiken in plaats van witte zonnebrandmiddelen die je bleek maken en laten glimmen. Kleurloze sunblocks geven je huid een gouden gloed terwijl ze je huid optimaal beschermen. Kies voor een spray om het middel gelijkmatig over de huid te verdelen.

Mineralen voor de gevoelige huid
Bij een gevoelige huid, huidallergie of acne kun je het beste kiezen voor een sunblock die mineralen bevat die de zonnestralen tegenhouden. Kies liever geen chemische versie die parabenen bevatten, want deze stoffen verhogen de gevoeligheid van je huid alleen maar. Tip Biodermal zonnebrand

Kies voor een juiste dosering
Wanneer je een zonnebrandmiddel gebruikt moet je 2 mg gebruiken voor iedere vierkanten centimeter huid die wordt blootgesteld aan de zon. Dat komt grofweg neer op 300 mg voor je hele lichaam. De meeste mensen gebruiken echter lang niet voldoende zonnebrandcrème.

Ga niet haastig te werk
Wanneer je een moisturizer gebruikt onder je sunblock, moet je ervoor zorgen dat je na het aanbrengen van je dagcrème 15-30 minuten wacht met het aanbrengen van je sunblock zodat je dagcrème eerst goed in je huid kan trekken. Zo zorg je ervoor dat je sunblock ook goed zijn werk doet.

Eerst make-up, dan sunblock
Als je per se make-up wilt dragen op het strand, gebruik dan waterproof make-up onder je sunblock. Zo bescherm je je huid en de sunblock zorgt er bovendien voor dat je make-up blijft zitten. Gebruik liever geen foundation maar kies voor een beetje concealer. Je kunt wel je wimpers en wenkbrauwen opmaken om te voorkomen dat je er te bleek uitziet in de zon.

Houd je haar zacht
UV-stralen, chloor en zout kunnen je droge haar beschadigen: dus bescherm je haar net zo goed als je huid. Er bestaan speciale sunblocks, maskers en crèmes voor je haar die vochtinbrengend werken en die ervoor zorgen dat je haar niet verbleekt in de zon

Een vroege start
Wanneer je weet dat je actief zult zijn op zonnige dagen maar je je zorgen maakt dat je je sunblock eraf zweet, kun je deze het beste een half uur voor je de zon ingaat aanbrengen zodat je huid het middel goed heeft geabsorbeerd.

Meet de UV-stralen
Ben je bang voor schade door de zon? Koop een UV-polsband, een wegwerpband die in om je pols draagt en die de straling in de lucht meet. De band verkleurt wanneer je voldoende zon hebt gehad.

Let op de beschermingsfactor
Niet alleen sunblocks en zonnbrandmiddelen zijn uitgerust met UV-A- en UV-B- filters, ook moderne moisturizers zijn uitgerust met zulke filters. Hoe hoger de factor, des te langer het product beschermt tegen de schadelijke stralen.

Fruit voor je huid.
Vitamine A, C en E, antioxidanten die veel in rood, geel en oranje fruit en groente worden aangetroffen, helpen de huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, doordat ze de vrije radicalen in het lichaam opruimen.

Bescherm je gezicht.
De huid op je gezicht en hals is erg dun en gevoelig. Om schade door de zon te voorkomen, kun je een brede hoed op je hoofd zetten.
Dit is vooral aan te raden wanneer de zon tussen 11 en 15 uur de meeste kracht geeft. Een hoed beschermt je haar bovendien tegen uitdrogen.

Vergeet je lippen niet
Vergeet niet dat ook je lippen bescherming nodig hebben tegen de zon. De huid op je lippen is dunner dan op de rest van je gezicht en wanneer je ze te lang aan de zon blootstelt kunnen ze droog en ruw worden. Gebruik voor de lippen een middel met tenminste factor 15.

Verzachten na het scheren
Door chloor, zon en hoge temperaturen  kan de huid op je benen gevoeliger worden bij het scheren. Gebruik daarom 's zomers een lotion met aloë vera om de huid te kalmeren. Uit studies blijkt dat aloë vera de huid aanzet zichzelf te hydrateren en dat het de huid sneller geneest. Bewaar de lotion voor gebruik in de koelkast zodat de kalmerende aloë vera de huid echt verkoelt

Toverhazelaar tegen jeuk
Kalmeer je verbrande huid en voorkom jeuk en schade met een eigengemaakte bodylotion. Meng 120 ml toverhazelaar met 60 ml aloë vera-gel, 60 ml babyolie en 60 ml zonnebrandolie met een hoge factor.

Check ook deze blogpost voor nog meer veilig zonnentips!!!!!!
http://fashion-ladylovely.blogspot.nl/2011/04/veilig-zonnen.html

♥ Annemieke

Reacties

  1. Goede tips! Ik wist eigenlijk niet dat zonnebrand zijn werking na een jaar verliest dus ik moet echt wat weg gaan gooien! Liefs :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goede tips! Ik smeer echt obsessief haha mijn huid kan nergens tegen :p

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed artikel! Ik hou echt van zonnen.

    Liefs,
    Kiki | Chicks About Fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt het je leuk om een winactie te winnen met 2 leuke nagellakjes in de kleuren paars en roze, een lange muntketting met buddha, een schattig armbandje met glazen hartje en een enkelbandje met allerlei verschillende kleuren muntjes voor in de zomer! Volg dan de instructies op mijn blog en win :)! Liefs, Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waauw, veel tips! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Handige tips hoor. Ik denk echt nooit aan mijn haar bijvoorbeeld

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wist niet dat er sun blocks voor je haar bestonden. En helemaal niet dat er een gekleurde sunblock bestond. Die lijkt me wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X