Doorgaan naar hoofdcontent

Honden en kattenbont te koop In Nederland

Dit mailtje ontving ik een poos geleden via hyves.
Het is erg belangrijk dat jullie dit weten. Je wilt en moet dit gewoon niet dragen...
Als je weet op wat voor soort manier dieren van hun vel worden gelicht, dan hoop ik dat je er bewuster mee omgaat door geen bont te dragen.


Beste leden,

Graag vragen wij nog een keer aandacht voor het honden- en kattenbont dat in Nederland verkocht wordt.
Wij vinden trouwens geen enkele bontsoort kunnen. Ook niet van vossen, konijnen of nertsen. Helaas blijft dit het straatbeeld vervullen. Want veel mensen weten niet dat die kraag aan hun jas vaak toch echt echt is!!! En nee echt bont, zeker zoals het in China wordt gemaakt, is niet duurder dan imitatie. Lees maar verder...

Nu terug naar het onderwerp honden- en kattenbont:
Voorbeelden waar honden- kattenbont in wordt verwerkt:
- Speelgoedmuisjes voor katten
- krabpalen voor katten
- katten/hondenmandjes
- Randen aan schoenen, pantoffels & laarzen
- Randen aan handschoenen
- Binnenvoeringen in jassen
- Haarspeldjes, haarbandjes etc.
- Tassen
- Beeldjes, knuffels

Honden-kattenrassen die het meest geliefd zijn voor hun vacht:
- Labrador
- Golden retriever
- Herdershond
- Schotse collie
- Sint-bernardshond
- Wasbeerhond
- Grijze & rode katten

Winkels waarbij kattenbont is aangetroffen:
- DIDI
- Scapino
- Bristol
- Xenos

In de label staat dat het imitatiebont (nep) is, geven het bont een andere benaming zoals Gea-wolf of er staat helemaal niets vermeld over bont. Katten- hondenbont is goedkoper dan goed imitatiebont. Een hondenvel kost USD 8,50 en een kattenvel kost USD 2,60.

Echt bont is te herkennen aan het witte leer (de huid) waar de haartjes aan vast zitten. Je kan het haartje ook verbranden en dan ruiken of het naar plastic ruikt of naar echt haar. De laatste tijd is het moeilijk te zien wat wel en wat niet echt bont is omdat de handelaren het proberen te verdoezelen. Het kan er misschien nep uit zien maar dan is het niet zo, de dieren worden elke dag chemisch behandelt om het mooi te houden en daardoor kan het lijken dat het nep is.

Ik hoop dat jullie hierop willen letten want het is vreselijk wat er gebeurd. Er is een verbod in Europa voor honden- kattenbont maar daar wordt nihil tot niet op gecontroleerd. Het enige wat je kan doen om dit dierenleed te stoppen is door het NIET TE KOPEN!

♥ Annemieke

Reacties