Doorgaan naar hoofdcontent

Photoshop Blunders

Tijdens het surven op internet kwam ik toch een leuk stukje tegen..
Die moet zeker op mijn blog. En een leerzaam moment voor alle jonge meiden die het ideale schoonheidsbeeld willen hebben.
Dat ideale schoonheidsbeeld bestaat NIET....want niemand is tot in de puntjes perfect,- glad zonder bobbels en hobbels,,,!

Tegenwoordig en vooral in de mode-industrie wordt er soms gretig gebruikt gemaakt van photoshop, om het model nog mooier te maken want in deze wereld draait het nu eenmaal om er NÓg mooier eruit te zien.
Soms zijn de beeldwerkers zo gretig en onoplettend dat de gekste beelden ontstaan.Links: advertentie, Ralph Lauren, Rechts: Cover van de Spaanse Instyle


1. Verdwenen ledematen.
We zullen het maar wijten aan de hoge werkdruk in de mode-industrie, want het komt erg vaak voor dat een model een deel van haar arm of been is kwijtgeraakt op de foto. Een recent voorbeeld is een beeld op de website van modemerk Ann Taylor, waarop te zien is hoe een model een deel van haar arm mist.
Links: Britney Spears met extra pink, Rechts: Campagnebeeld van modemerk Ann Taylor

Het tegenovergestelde is het geval op de huidige cover van het Amerikaanse modetijdschrift V Magazine, waarop popster Britney Spears te zien is met een extra pink. Met haar duim erbij, zou Spears dus zes vingers aan een hand hebben.

2. Spiegeling.
Het lijkt een voor de hand liggende fout, maar toch gebeurt het erg vaak dat een spiegeling in een foto niet klopt. Zo veroorzaakten de foto's van de beroemde actrice Kate Winslet in het mannenblad GQ grote ophef, omdat de actrice veel slanker was dan in het echt. Maar haar evenbeeld in de spiegel waren de beeldbewerkers even vergeten. De hoofdredacteur van het tijdschrift gaf in ieder geval wel toe dat er gebruik gemaakt was van Photoshop.

3. Te dun.
Modellen zijn niet altijd dun genoeg, zo blijkt uit de Photoshop-praktijken van veel modemerken. Het bekendste voorbeeld is een advertentie van modemerk Ralph Lauren, waarin de taille van het poserende model een wel erg minimale omvang heeft gekregen. Het bedrijf bood zijn excuses aan voor de Photoshop-blunder, maar het publiek zal dit niet snel vergeten.

4. Te slordig.
Eigenlijk zijn al deze blunders te wijten aan onoplettendheid en slordigheid, maar sommige foto’s slaan echt alles. De cover van een Spaanse InStyle Magazine bijvoorbeeld, waar zelfs een leek aan kon aflezen dat het model op de achtergrond was 'geplakt'.

♥ Annemieke

Reacties

 1. nice blog, we can follow eacht other,if you want!

  xox Sabrina
  http://msabrinam.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, oooh wat slecht!

  xoxo,
  Virtualfashionview.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha het is altijd grappig om zulke foto´s terug te zien!
  Je moet Olcay volgen op Twitter daar las ik een tijdje terug dat ze naar een parfummaker ging, en toen wist ik het!
  Helaas was ik op mijn stage en kon ik het niet zien:(!


  XoXo
  H.
  www.sistersandsisters.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel!
  Ik vind het zoo lelijk zo dun! écht bah! En dit zeg ik niet omdat ik zelf niet dun ben maar het ziek er echt niet gezond uit.
  Kate ziet er in t echt veel beter uit dan op die platte foto
  En die foto van me was net na de zomer gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X