Doorgaan naar hoofdcontent

Broodpudding met appel





We hebben allemaal wel eens brood of oud brood over. Meestal beland dit in de vuilnisbak of we voeren het aan de eendjes of gaan ermee naar de kinderboerderij.
Je kan ook van oud brood allerlei variaties maken op het gebied van eten. In dit artikel laat je ik zien wat ik met een aantal sneetjes oud brood heb gedaan.




Ingrediƫnten

6 sneetjes brood
1 ei
2 handjes rozijnen
1 zakje vanille suiker
De helft van 0,5 liter pak melk
Honing
1 appel
Kaneel
Boter
Bakblik
Mes
Snijplank


Verwarm de oven op 180 graden. Smeer het bakblik in met boter
Snij de sneetjes brood in stukjes of scheuren mag ook. Doe dit in het bakblik.
Snij de appel in vieren, haal het klokhuis eruit en snij de appel in schijfjes. Verdeel de schijfjes, zowel onder als boven tussen het brood. Of leg ze mooi naast elkaar. Dit is was je zelf wil.


De melk, het ei en de vanillesuiker doe je samen in een kom en dit klop je door elkaar. Als dit klaar is verdeel je het over het brood. Zorg dat het niet te nattig wordt. Ik heb zelf nog wat melk uit het blik gegooid. Vervolgens bestrooi je het met rozijnen, kaneel en een beetje honing.


Dit alles gaat nu 40 minuten de oven in.

Serveer het met een bolletje ijs, slagroom of poedersuiker.
Het lekkerste is als de broodpudding nog warm is. Het ziet er niet heel smakelijk uit, maar het smaakt wel lekker.


Eetsmakelijk



❤ Annemieke


Reacties